La família Planella-Juvanteny neix al poble de Rupit (llavors era oficialment "San Juan de Fábregas y Rupit") el 24 de juny del 1944 amb el casament d'en Rafel Planella Vilanova i de Carme Juvanteny Vilà (E.P.D. tots dos). Aquest nou matrimoni va agafar en contracte per 9 anys la fonda que es deia (i actualment torna a dir-se) Marsal convertint-la en la Fonda Planella.

Acabat el contracte vam estar 8 anys al poble fent de pagès i també de pastissers, que era l'ofici del pare, a la casa particular; no teníem obrador. Subministràvem les postres d'alguna fonda (principalment de Ca l'Estrella) i fèiem els Carquinyolis de Rupit.

L'any 1961 ens traslladem a Sant Martí de Centelles,a l'"Antich Hostal Can Miqueló" situat dalt la muntanya, camí dels Cingles de Bertí. Acabat el contracte i per desavinences monetàries amb els propietaris, la família Planella Juvanteny anem a obrir el Restaurant Mas Mestre d'Olivella, a la carretera de St.Pere de Ribes a Vilafranca per Canyelles. Era l'any 1969.

Aquí hi vàrem romandre 6 anys i ho vàrem deixar pel mateix motiu que l'anterior.

Llavors vàrem comprar el "Mesón Sancho Panza" de St.Pere de Ribes, que llavors estava tancat. Donat que el nom no ens feia el pes i per altres raons que no fa el cas d'explicar, vàrem canviar el nom pel de la masia de Can Lloses, tal i com consta a les escriptures (masia de Can Lloses; partida de la coma d'en Bruix..). Era l'any 1975.

I aquí continuem els "Germans Planella S.C.P." al vostre servei, ara amb ajuda de la tercera generació.

Joan Planella - 2012